Klasyczny Camembert z dodatkiem zielonego pieprzu to ser o okrągłym kształcie, równomiernie pokryty białą skórką, delikatny, o jednolitym miąższu koloru kremowego, lekko ostrym smaku i charakterystycznym dla serów pleśniowych zapachu. Wymaga ok. 14 dni dojrzewania w specjalnych warunkach. Dojrzewa od serca aż po brzegi.
Klasyczny Camembert z dodatkiem zielonego pieprzu to ser o okrągłym kształcie, równomiernie pokryty białą skórką, delikatny, o jednolitym miąższu koloru kremowego, lekko ostrym smaku i charakterystycznym dla serów pleśniowych zapachu. Wymaga ok. 14 dni dojrzewania w specjalnych warunkach. Dojrzewa od serca aż po brzegi.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1476 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
Węglowodany | <0.5 g |
w tym cukry | <0.5 g |
Białko | 17 g |
Sól | 1,7 g |