Na polskich stołach obecna stosunkowo niedługo, mozzarella stanowi jeden z fundamentów kuchni włoskiej. Specyficzny smak tego sera, produkowanego od wieków we włoskim regionie Kampania, sprawia, że cały świat zajada się takimi daniami prosto z Italii jak lazania, pizza czy sałatka caprese. Mozarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozarelli do przygotowania:
-prawdziwej pizzy margherity
-bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
-frittaty z pomidorami
Masa po odsączeniu: 125g
Na polskich stołach obecna stosunkowo niedługo, mozzarella stanowi jeden z fundamentów kuchni włoskiej. Specyficzny smak tego sera, produkowanego od wieków we włoskim regionie Kampania, sprawia, że cały świat zajada się takimi daniami prosto z Italii jak lazania, pizza czy sałatka caprese. Mozarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozarelli do przygotowania:
-prawdziwej pizzy margherity
-bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
-frittaty z pomidorami
Masa po odsączeniu: 125g
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 989 kJ / 238 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
Węglowodany | 2,0 g |
w tym cukry | 1,0 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,70 g |
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 7,79 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 7,79 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 7,79 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 6,69 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 4,89 zł