
Opis produktu
Nasze buraki kulki polecamy, jako jedną z pięciu porcji owoców i warzyw. Warto po nie sięgnąć nie tylko do obiadu, ale do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin, ponieważ buraki są zasadotwórcze, odkwaszają organizm, hamują zmiany komórek wywołane przez nitryt dodawany powszechnie, jako konserwant do wędlin. Zawarty w burakach kobalt jest niezbędny do tworzenia czerwonych ciałek krwi, zapobiega anemii. Te niewielkie, jędrne, o pięknym kolorze buraczki mają delikatny słodko – winny smak. Ich zaletą jest to, że są parowane w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. Są gotowe do spożycia, dzięki czemu zaoszczędzamy wiele czasu i unikamy bałaganu związanego z przygotowaniem buraków.
Buraczki w kulkach oprócz pięknej, naturalnej barwy są wyraziście słodko-winne. Pasują doskonale jako dodatek do mięs, serów i sałat, a zalewa sprawdza się wybornie w barszczu, gdzie doda mu kolorytu i wzmocni smak. Oprócz tego są one bogatym źródłem wartości odżywczych – magnezu, potasu i błonnika. Nie bez powodu medycyna ludowa od wieków przypisuje tym warzywom właściwości lecznicze.
Masa po odsączeniu: 300g
KROKUS Buraczki kulki marynowane
470 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Nasze buraki kulki polecamy, jako jedną z pięciu porcji owoców i warzyw. Warto po nie sięgnąć nie tylko do obiadu, ale do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin, ponieważ buraki są zasadotwórcze, odkwaszają organizm, hamują zmiany komórek wywołane przez nitryt dodawany powszechnie, jako konserwant do wędlin. Zawarty w burakach kobalt jest niezbędny do tworzenia czerwonych ciałek krwi, zapobiega anemii. Te niewielkie, jędrne, o pięknym kolorze buraczki mają delikatny słodko – winny smak. Ich zaletą jest to, że są parowane w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. Są gotowe do spożycia, dzięki czemu zaoszczędzamy wiele czasu i unikamy bałaganu związanego z przygotowaniem buraków.
Buraczki w kulkach oprócz pięknej, naturalnej barwy są wyraziście słodko-winne. Pasują doskonale jako dodatek do mięs, serów i sałat, a zalewa sprawdza się wybornie w barszczu, gdzie doda mu kolorytu i wzmocni smak. Oprócz tego są one bogatym źródłem wartości odżywczych – magnezu, potasu i błonnika. Nie bez powodu medycyna ludowa od wieków przypisuje tym warzywom właściwości lecznicze.
Masa po odsączeniu: 300g
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1162 / 278 |
Tłuszcz (g) | 0 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0 |
Węglowodany (g) | 17 |
w tym cukry (g) | 13 |
Białko (g) | 2,2 |
Sól (g) | 1,3 |