Filety śledziowe w sosie czosnkowym z cebulą, jabłkiem oraz ogórkiem to propozycja dla osób ceniących zdrowy tryb życia. Czosnek poprawia odporność organizmu, obniża poziom cholesterolu oraz obniża stężenie cukru we krwi, zaś filety śledziowe stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz łatwo przyswajalnego białka.
Filety śledziowe w sosie czosnkowym z cebulą, jabłkiem oraz ogórkiem to propozycja dla osób ceniących zdrowy tryb życia. Czosnek poprawia odporność organizmu, obniża poziom cholesterolu oraz obniża stężenie cukru we krwi, zaś filety śledziowe stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz łatwo przyswajalnego białka.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Energia | 1208 kJ |
Energia | 292 kcal |
Tłuszcz | 27,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
Węglowodany | 6,3 g |
w tym cukry | 5,5 g |
Białko | 5,9 g |
Sól | 2,5 g |
Możliwe naturalne odchylenia