
Opis produktu
Kiełbasa w jelitach baranich Ø16-18 o długości batonu ok 20 cm. Gramatura 105 g. Barwa batonu brązowa. Barwa na przekroju ciemnoróżowa, tłuszczu biała do kremowej. Surowce równomiernie rozłożone. Konsystencja krucha, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowo-drobiowej (gęsina) z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słona.
OLEWNIK Kabanosy wieprzowe z gęsiną bezglutenowe
105 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Kiełbasa w jelitach baranich Ø16-18 o długości batonu ok 20 cm. Gramatura 105 g. Barwa batonu brązowa. Barwa na przekroju ciemnoróżowa, tłuszczu biała do kremowej. Surowce równomiernie rozłożone. Konsystencja krucha, powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowo-drobiowej (gęsina) z mięsa peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słona.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1683 / 406 |
Tłuszcz (g) | 34 |
w tym kwasy nasycone (g) | 13 |
Węglowodany (g) | 1 |
w tym cukry (g) | 0,5 |
Błonnik (g) | 0 |
Białko (g) | 24 |
Sól (g) | 3 |