
Opis produktu
Kompozycja kaszy jaglanej z cukinią, pomidorami i słonecznikiem sprawdzi się jako pełnowartościowy, sycący posiłek. Może być też oryginalnym dodatkiem do dań obiadowych, sosów, sałatek czy farszów.
DANIA BABCI ZOSI Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i słonecznikiem
250 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Kompozycja kaszy jaglanej z cukinią, pomidorami i słonecznikiem sprawdzi się jako pełnowartościowy, sycący posiłek. Może być też oryginalnym dodatkiem do dań obiadowych, sosów, sałatek czy farszów.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1422 / 340 |
Tłuszcz (g) | 6 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,8 |
Węglowodany (g) | 57 |
w tym cukry (g) | 0,5 |
Białko (g) | 14 |
Sól (g) | 0,05 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Ostrzeżenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 400 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 400 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotowaną kaszę z jednej torebki przestudź, dodaj jajko, trzy łyżki bułki tartej, posiekany czosnek i kolendrę. Wymieszaj składniki i uformuj z nich kotlety. Piecz je przez 30 minut w 200 stopniach (po 15 minutach obróć kotlety na drugą stronę). Smacznego!