
Opis produktu
Kiełbasa w osłonkach naturalnych wieprzowych. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, nierozpadająca się. Barwa batonu złoto brązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
OLEWNIK Kiełbasa podwawelska z szynki
400 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Kiełbasa w osłonkach naturalnych wieprzowych. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, nierozpadająca się. Barwa batonu złoto brązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna ( kJ/kcal) | 986/237 |
Tłuszcz (g) | 18 |
w tym kwasy nasycone (g) | 6 |
Cukry (g) | 0,9 |
Sól (g) | 1,6 |