Opis produktu
Nagrodzony złotem na Word Cheese Awards 2024 Alpejczyk to prawdziwa gratka dla miłośników serów i poszukiwaczy kulinarnych przygód. Poczujesz alpejską magię w każdym kęsie. Wytwarzany z pasteryzowanego, pełnotłustego, nienormalizowanego mleka koziego i dojrzewający w naturalnych warunkach przez co najmniej trzy miesiące, Alpejczyk to coś więcej niż tylko przysmak; to podróż w świat rzemieślniczego kunsztu. Podczas dojrzewania każdy krąg sera jest starannie nacierany białym winem szczepu Pinot Blanc, co nadaje mu subtelną elegancję i wzbogaca jego charakter.
LOKALNE SPECJAŁY Ser kozi rzemieślniczy Alpejczyk
250 gNowość
Cena aktualna
29.99 zł / szt.
119,96 zł/kg
Opis produktu
Nagrodzony złotem na Word Cheese Awards 2024 Alpejczyk to prawdziwa gratka dla miłośników serów i poszukiwaczy kulinarnych przygód. Poczujesz alpejską magię w każdym kęsie. Wytwarzany z pasteryzowanego, pełnotłustego, nienormalizowanego mleka koziego i dojrzewający w naturalnych warunkach przez co najmniej trzy miesiące, Alpejczyk to coś więcej niż tylko przysmak; to podróż w świat rzemieślniczego kunsztu. Podczas dojrzewania każdy krąg sera jest starannie nacierany białym winem szczepu Pinot Blanc, co nadaje mu subtelną elegancję i wzbogaca jego charakter.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temp +2 do +8 stopni Celsjusza.
Opakowanie
Waga brutto: 255 g
Waga netto: 250 g