
Opis produktu
Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają w szczególny sposób wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Sprawiają, że spożywanie tej królewskiej ryby staje się prawdziwym kulinarnym przeżyciem. Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości - soczystej, nadzwyczaj delikatnej, zawsze takiej samej. Wyjątkowej.
Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
- Źródło kwasów tłuszczowych omega-3
- Porcja na raz
- Szybka przekąska
- Bogate źródło energii
LISNER Łosoś norweski wędzony na zimno
100 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Właściwa temperatura oraz prawidłowo przeprowadzony proces wędzenia łososia na zimno pozwalają w szczególny sposób wydobyć jego walory smakowe i odżywcze. Sprawiają, że spożywanie tej królewskiej ryby staje się prawdziwym kulinarnym przeżyciem. Charakterystyczny wędzarniczy zapach dymu z drzewa bukowego dopełnia smaku całości - soczystej, nadzwyczaj delikatnej, zawsze takiej samej. Wyjątkowej.
Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetniania smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
- Źródło kwasów tłuszczowych omega-3
- Porcja na raz
- Szybka przekąska
- Bogate źródło energii
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 829 / 199 |
Tłuszcz (g) | 12 |
w tym kwasy: nasycone (g) | 1,4 |
jednonienasycone (g) | 5 |
wielonienasycone (g) | 2,7 |
Omega -3:1 (g) | 3 |
Węglowodany (g) | 0 |
w tym cukry (g) | 0 |
Białko (g) | 22,2 |
Sól (g) | 3,7 |