
Opis produktu
Mak niebieski to baza świątecznych potraw i kluczowy element makowca, a także wielu smacznych deserów. Ten popularny surowiec cukierniczy to skarbnica magnezu i fosforu, wspierających utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mak niebieski to także doskonałe źródło budulca kości - wapnia.
Ceniony nie tylko za wartości odżywcze, ale również za szerokie zastosowanie, zwłaszcza przez piekarnie i cukiernie.
BAKALLAND Mak niebieski
250 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Mak niebieski to baza świątecznych potraw i kluczowy element makowca, a także wielu smacznych deserów. Ten popularny surowiec cukierniczy to skarbnica magnezu i fosforu, wspierających utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mak niebieski to także doskonałe źródło budulca kości - wapnia.
Ceniony nie tylko za wartości odżywcze, ale również za szerokie zastosowanie, zwłaszcza przez piekarnie i cukiernie.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 2164 / 524 |
Tłuszcz (g) | 42,9 |
w tym kwasy nasycone (g) | 5,5 |
Węglowodany (g) | 4,2 |
w tym cukry (g) | 3,2 |
Białko (g) | 20,1 |
Błonnik (g) | 20,5 |
Sól (g) | 0,015 |
Witamina E (mg) | 1,8 |
Witamina B6 (mg) | 0,44 |
Kwas foliowy (µg) | 58 |
Potas (mg) | 693 |
Wapń (mg) | 1266 |
Fosfor (mg) | 1022 |
Żelazo (mg) | 8,1 |
Magnez (mg) | 458 |
Cynk (mg) | 3,34 |
Miedż (mg) | 0,42 |
Mangan (mg) | 3,71 |