
Opis produktu
Piernik Delecta to łatwy sposób na cudowne, duże ciasto, które posmakuje całej rodzinie. Z pewnością wystarczy dla wszystkich i zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. To produkt do samodzielnego sporządzenia, a zawartość opakowania znacznie ułatwia to zadanie.
Piernik Delecta nie wymaga umiejętności cukierniczych, wystarczy postępować według instrukcji. Ciasto będzie gotowe w zaledwie kilka minut, później wystarczy je już tylko upiec. Dla smaku można dodać różnego rodzaju bakalie czy orzeszki.
Piernik Delecta duża blacha – cechy produktu:
- Ułatwia pieczenie
- Wystarczy wymieszać zawartość z kilkoma produktami
- Duży i bardzo smaczny piernik
DELECTA Piernik
680 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Piernik Delecta to łatwy sposób na cudowne, duże ciasto, które posmakuje całej rodzinie. Z pewnością wystarczy dla wszystkich i zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. To produkt do samodzielnego sporządzenia, a zawartość opakowania znacznie ułatwia to zadanie.
Piernik Delecta nie wymaga umiejętności cukierniczych, wystarczy postępować według instrukcji. Ciasto będzie gotowe w zaledwie kilka minut, później wystarczy je już tylko upiec. Dla smaku można dodać różnego rodzaju bakalie czy orzeszki.
Piernik Delecta duża blacha – cechy produktu:
- Ułatwia pieczenie
- Wystarczy wymieszać zawartość z kilkoma produktami
- Duży i bardzo smaczny piernik
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1678 | 615 |
Wartość energetyczna (kcal) | 401 | 147 |
Tłuszcz (g) | 20 | 7.4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 6 | 2.2 |
Węglowodany (g) | 48 | 18 |
w tym cukry (g) | 27 | 9.9 |
Białko (g) | 6.1 | 2.2 |
Sól (g) | 1.11 | 0.41 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Ostrzeżenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki:
- 3 jaja
- 175 ml wody
- 250 g margaryny
Sposób przygotowania:
- Rozpuścić i ostudzić margarynę.
- W wysokim naczyniu wymieszać wodę z margaryną, dodać jaja, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
- Gotową masę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
- Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 45−50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
- Doskonale smakuje z dodatkiem bakalii (orzechy, migdały i rodzynki). Piernik można także udekorować polewą czekoladową.