
Opis produktu
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy już, ile pracy musiała w nie włożyć babcia. Na szczęście znamy sposób, żeby przyrządzić to pracochłonne danie bez konieczności obierania i tarcia ziemniaków. Do przygotowania placków ziemniaczanych Babci Zosi użyliśmy wyłącznie suszonych ziemniaków. Wystarczy dodać wodę i usmażyć, aby móc cieszyć się całym półmiskiem złocistych placków.
RADA BABCI ZOSI
Placki ziemniaczane po usmażeniu Babcia Zosia zawsze odkłada na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaje je z cukrem, kwaśną śmietaną lub gulaszem. Smacznego!
DANIA BABCI ZOSI Placki ziemniaczane
200 g--- / 1 szt.
Opis produktu
Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – takie są placki ziemniaczane, które pamiętamy z dzieciństwa. Dziś wiemy już, ile pracy musiała w nie włożyć babcia. Na szczęście znamy sposób, żeby przyrządzić to pracochłonne danie bez konieczności obierania i tarcia ziemniaków. Do przygotowania placków ziemniaczanych Babci Zosi użyliśmy wyłącznie suszonych ziemniaków. Wystarczy dodać wodę i usmażyć, aby móc cieszyć się całym półmiskiem złocistych placków.
RADA BABCI ZOSI
Placki ziemniaczane po usmażeniu Babcia Zosia zawsze odkłada na papierowy ręcznik, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podaje je z cukrem, kwaśną śmietaną lub gulaszem. Smacznego!
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1429 / 338 |
Tłuszcz (g) | 0,3 |
w tym kwasy nasycone (g) | <0,1 |
Węglowodany (g) | 77,1 |
w tym cukry (g) | 2,5 |
Białko (g) | 5,8 |
Sól (g) | 1,3 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Ostrzeżenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml wody. Możesz dodać jajko.
2. Odstaw wszystko na 10 minut, aby ziemniaki napęczniały, a ciasto zgęstniało. Jeśli ciasto jest za gęste, dodaj jeszcze trochę wody.
3. Placki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.