Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorowa z ryżem Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany. Porcja dla 4 osób (na 1 litr zupy).
Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorowa z ryżem Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany. Porcja dla 4 osób (na 1 litr zupy).
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 141 / 34 |
Tłuszcz (g) | <0,5 |
w tym kwasy nasycone (g) | <0,1 |
Węglowodany (g) | 7,1 |
w tym cukry (g) | 1,3 |
Białko (g) | 1,1 |
Sól (g) | 0,56 |
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość obu torebek wsyp do litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
3. Polecamy zaprawić śmietaną lub jogurtem naturalnym (po łyżce na talerz).
Rady Babci Zosi
Jeśli mam pod ręką świeżą bazylię to wrzucam parę listków pod koniec gotowania lub zaprawiam śmietaną (po łyżce na talerz).
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 2,49 zł