DIAMANT Cukier brązowy dzięki dodatkowi aromatycznej nuty karmelu świetnie nadaje się do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Jego świetlisto-brązowe kryształki stanowią efektowny dodatek dekoracyjny. Cukier doskonały jest także do słodzenia kawy, herbaty, kakao i innych gorących napojów. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
DIAMANT Cukier brązowy dzięki dodatkowi aromatycznej nuty karmelu świetnie nadaje się do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Jego świetlisto-brązowe kryształki stanowią efektowny dodatek dekoracyjny. Cukier doskonały jest także do słodzenia kawy, herbaty, kakao i innych gorących napojów. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1693 |
Wartość energetyczna (kcal) | 396 |
Tłuszcz (g) | 0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 |
Węglowodany (g) | 99 |
w tym cukry (g) | 99 |
Białko (g) | 0 |
Sól (g) | 0.07 |