JBB Galareta wieprzowa extra 370g
Opis produktu
Galareta wieprzowa extra
Wygląd ogólny: wyrób garmażeryjny otrzymany z mięsa wieprzowego, peklowanego, z dodatkiem marchewki, groszku konserwowego i galarety, parzony. Wyrób uformowany w kształt owalu nadanego przez foremkę o wymiarach - podstawa foremki: 16,5x7,5x5 cm, góra foremki: 19,8x10,7x5 cm. Powierzchnia gładka, czysta, niejednolita, lekko wilgotna. Struktura i konsystencja: widoczne kawałki mięsa i tłuszczu wieprzowego oraz kostki marchewki i w całości groszku konserwowego.Wszystkie składniki połączone ze sobą galaretą. Na przekroju wszystkie składniki równomiernie rozmieszczone. Dopuszcza się pojedyncze otwory powietrzne wielkości do 5 mm. Konsystencja wyrobu dość ścisła, galarety elastyczna, spoista. Dopuszcza się na powierzchni wyrobu niewielką ilość wytopionego tłuszczu. Barwa: Na powierzchni: mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej z odcieniem jasnobrązowym; tłuszczu kremowa do żółtej; marchewki - pomarańczowa do czerwonej; groszku konserwowego - zielona; galarety – bezbarwna do słomkowej, z odcieniem jasnobrązowym, lekko zmętniona. Na przekroju i spodzie: mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu biała do kremowej; marchewki - pomarańczowa do czerwonej; groszku konserwowego - zielona; galarety – bezbarwna do słomkowej, lekko zmętniona; przypraw - pieprzu - brunatnoczarna do ciemnoszarej. Smak i zapach: Charakterystyczny dla wyrobu z mięsa wieprzowego, peklowanego parzonego z wyczuwalnym dodatkiem marchewki , groszku konserwowego i użytych przypraw.
JBB Galareta wieprzowa extra
370 gCena aktualna
8.29 zł / szt.
22,41 zł/kg
Opis produktu
Galareta wieprzowa extra
Wygląd ogólny: wyrób garmażeryjny otrzymany z mięsa wieprzowego, peklowanego, z dodatkiem marchewki, groszku konserwowego i galarety, parzony. Wyrób uformowany w kształt owalu nadanego przez foremkę o wymiarach - podstawa foremki: 16,5x7,5x5 cm, góra foremki: 19,8x10,7x5 cm. Powierzchnia gładka, czysta, niejednolita, lekko wilgotna. Struktura i konsystencja: widoczne kawałki mięsa i tłuszczu wieprzowego oraz kostki marchewki i w całości groszku konserwowego.Wszystkie składniki połączone ze sobą galaretą. Na przekroju wszystkie składniki równomiernie rozmieszczone. Dopuszcza się pojedyncze otwory powietrzne wielkości do 5 mm. Konsystencja wyrobu dość ścisła, galarety elastyczna, spoista. Dopuszcza się na powierzchni wyrobu niewielką ilość wytopionego tłuszczu. Barwa: Na powierzchni: mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej z odcieniem jasnobrązowym; tłuszczu kremowa do żółtej; marchewki - pomarańczowa do czerwonej; groszku konserwowego - zielona; galarety – bezbarwna do słomkowej, z odcieniem jasnobrązowym, lekko zmętniona. Na przekroju i spodzie: mięsa - jasnoróżowa do ciemnoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu biała do kremowej; marchewki - pomarańczowa do czerwonej; groszku konserwowego - zielona; galarety – bezbarwna do słomkowej, lekko zmętniona; przypraw - pieprzu - brunatnoczarna do ciemnoszarej. Smak i zapach: Charakterystyczny dla wyrobu z mięsa wieprzowego, peklowanego parzonego z wyczuwalnym dodatkiem marchewki , groszku konserwowego i użytych przypraw.
Produkt z ograniczoną dostępnością
Sb
23.11
Nd
24.11
Pn
25.11
Wt
26.11
Śr
27.11
Cz
28.11
Pt
29.11
Informacje główne
Produkt dostępny
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO “JBB” IMPORT-EKSPORT J. BAŁDYGA
Zobacz produkty marki JBB Bałdyga >
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Opakowanie
Waga brutto: 385 g
Waga netto: 370 g