Opis produktu
Płatki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy uzyskiwany wskutek obróbki drożdży Saccharomyces cerevisiae. Płatki drożdżowe dodają potrawom unikalny orzechowo-serowy posmak, z tego względu są wyjątkowo popularne w diecie wegan – jako roślinna alternatywa parmezanu. Smaczny, sycący charakter płatków, określany jako wyrazisty smak umami, podkreśla głębię dań roślinnych. Płatki drożdżowe charakteryzuje bardzo wysoka zawartość białka – podstawowego budulca naszego organizmu oraz błonnika, wspomagającego funkcje przewodu pokarmowego. Najczęściej stosowane są do posypywania potraw – jako zamiennik sera, a także w formie składnika past kanapkowych, pesto, wytrawnych wypieków i koktajli. Płatki drożdżowe zapewniają potrawom bogactwo wartości odżywczych i wyjątkowy, głęboki smak.
REVITO Płatki drożdżowe nieaktywne
100 gCena aktualna
19.79 zł / szt.
197,90 zł/kg
Opis produktu
Płatki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy uzyskiwany wskutek obróbki drożdży Saccharomyces cerevisiae. Płatki drożdżowe dodają potrawom unikalny orzechowo-serowy posmak, z tego względu są wyjątkowo popularne w diecie wegan – jako roślinna alternatywa parmezanu. Smaczny, sycący charakter płatków, określany jako wyrazisty smak umami, podkreśla głębię dań roślinnych. Płatki drożdżowe charakteryzuje bardzo wysoka zawartość białka – podstawowego budulca naszego organizmu oraz błonnika, wspomagającego funkcje przewodu pokarmowego. Najczęściej stosowane są do posypywania potraw – jako zamiennik sera, a także w formie składnika past kanapkowych, pesto, wytrawnych wypieków i koktajli. Płatki drożdżowe zapewniają potrawom bogactwo wartości odżywczych i wyjątkowy, głęboki smak.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie
Waga brutto: 377 g
Waga netto: 100 g