Opis produktu
Budyń waniliowy Winiary to produkt, który idealnie nadaje się na słodką przekąskę. Jest niezwykle prosty w użyciu i wyróżnia się wyjątkowym, waniliowym smakiem.
Budyń bez cukru jest świetnym sposobem na zaspokojenie niewielkiego głodu, a jednocześnie na zwalczenie potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego, pomimo iż w jego składzie nie ma cukru. Może być samodzielnym daniem, jak również dodatkiem do ciast i deserów.
WINIARY Budyń śmietankowy bez cukru
35 g1.39 zł / szt.
1.69 zł
39,71 zł/kg
Opis produktu
Budyń waniliowy Winiary to produkt, który idealnie nadaje się na słodką przekąskę. Jest niezwykle prosty w użyciu i wyróżnia się wyjątkowym, waniliowym smakiem.
Budyń bez cukru jest świetnym sposobem na zaspokojenie niewielkiego głodu, a jednocześnie na zwalczenie potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego, pomimo iż w jego składzie nie ma cukru. Może być samodzielnym daniem, jak również dodatkiem do ciast i deserów.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze |
w 100 g |
w jednostce |
Wartość odżywcza (kJ) |
431 |
150.85 |
Wartość odżywcza (kcal) |
103 |
36.05 |
białko |
2.5 |
0.875 |
tłuszcz |
2 |
0.7 |
węglowodany |
18.5 |
6.475 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 38 g
Waga netto: 35 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania
- Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 2 czubate łyżki cukru (ok. 40 g) i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj.
- 2. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
- 3. Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia. Budyń Winiary jako przekąska mleczna podana wraz z owocami to wygodna propozycja na pełnowartościowy podwieczorek. Pamiętaj! Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym, wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (400 ml).