Opis produktu
Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Ciabatta to tradycyjny włoski wypiek, który PUTKA przygotowuje za pomocą metody naturalnej fermentacji ciasta. Do jej produkcji wykorzystywana jest doskonałej jakości mąka pszenna. Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur i sposobów wypiekania, bułka jest finezyjnie chrupiąca na wierzchu i niezwykle delikatna w środku. Lekka a zarazem bardzo aromatyczna doskonale sprawdzi się w Twojej kuchni. Będzie doskonałym wyborem zarówno na śniadanie, drugie śniadanie, jak i podwieczorek, czy kolację. A ponieważ doskonale komponuje się niemal ze wszystkim, możesz stworzyć różne kompozycje smakowe.
PUTKA Bułka ciabatka
60 g1.19 zł / szt.
19,83 zł/kg
Opis produktu
Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Ciabatta to tradycyjny włoski wypiek, który PUTKA przygotowuje za pomocą metody naturalnej fermentacji ciasta. Do jej produkcji wykorzystywana jest doskonałej jakości mąka pszenna. Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur i sposobów wypiekania, bułka jest finezyjnie chrupiąca na wierzchu i niezwykle delikatna w środku. Lekka a zarazem bardzo aromatyczna doskonale sprawdzi się w Twojej kuchni. Będzie doskonałym wyborem zarówno na śniadanie, drugie śniadanie, jak i podwieczorek, czy kolację. A ponieważ doskonale komponuje się niemal ze wszystkim, możesz stworzyć różne kompozycje smakowe.
Produkt z ograniczoną dostępnością
Informacje główne
Produkt dostępny
PUTKA SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g | w 60g | %RWS w porcji 60g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1119 / 266 | 671 / 160 | 8% |
Tłuszcz (g) | 1,3 | 0,8 | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,3 | 0,2 | 1% |
Węglowodany (g) | 54 | 32 | 12% |
w tym cukry (g) | 0,5 | 0,3 | 0% |
Błonnik (g) | 1,9 | 1,1 | - |
Białko (g) | 8,3 | 5,0 | 10% |
Sól (g) | 1,4 | 0,8 | 14% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100g | w porcji 60g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,4 | 3,2 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,4 | 0,3 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 65 g
Waga netto: 60 g