Bułka tarta od Piekarni Putka idealnie nadaje się jako baza do wszelkiego rodzaju panierek, a także samodzielny dodatek do potraw, czy podsypywania foremek do wypieku ciasta. Powstaje wyłącznie w oparciu o naturalne składniki - w procesie mielenia chleba. Bułka dostępna jest w wygodnym opakowaniu o masie 400 g - wystarczy ono na długi czas, jednocześnie gwarantując, że produkt nie utraci świeżości.
Bułka tarta od Piekarni Putka idealnie nadaje się jako baza do wszelkiego rodzaju panierek, a także samodzielny dodatek do potraw, czy podsypywania foremek do wypieku ciasta. Powstaje wyłącznie w oparciu o naturalne składniki - w procesie mielenia chleba. Bułka dostępna jest w wygodnym opakowaniu o masie 400 g - wystarczy ono na długi czas, jednocześnie gwarantując, że produkt nie utraci świeżości.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1586 / 378 |
Tłuszcz (g) | 1,7 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,3 |
Węglowodany (g) | 77 |
w tym cukry (g) | 0,5 |
Błonnik (g) | 3,1 |
Białko (g) | 11 |
Sól (g) | 1,3 |
Informacja dla diabetyków | |
wymiennik węglowodanowy (WW) (g) | 7,7 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) (g) | 0,6 |
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 4,19 zł