Składniki:
Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.
33.19 zł / 1 szt.
37.78 zł
Składniki:
Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.