Wszystkie
...
Na deser
Ciasteczka korzenne
Ciasteczka korzenne

Opis produktu

Składniki:

  • 125 g masła
  • 25 g smalcu lub masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 małe jajko
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 i 1/2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 250 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.

MULTIPAK Ciasteczka korzenne

Promocja
Cena aktualna

33.19 zł / 1 szt.

Cena regularna

36.72 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 31,39 zł

Opis produktu

Składniki:

  • 125 g masła
  • 25 g smalcu lub masła
  • 100 g cukru pudru
  • 1 małe jajko
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 i 1/2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 250 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.

Informacje główne

Produkt dostępny

Produkt w promocji do 28.10.2025

Przechowywanie

Warunki przechowywania:

Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.

Opakowanie

Inne produkty z tej kategorii