Opis produktu
Składniki:
- 125 g masła
- 25 g smalcu lub masła
- 100 g cukru pudru
- 1 małe jajko
- 2 łyżeczki miodu
- 1 i 1/2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 250 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.
MULTIPAK Ciasteczka korzenne
28.99 zł / szt.
33.72 zł
Opis produktu
Składniki:
- 125 g masła
- 25 g smalcu lub masła
- 100 g cukru pudru
- 1 małe jajko
- 2 łyżeczki miodu
- 1 i 1/2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 250 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.
Informacje główne
Produkt niedostępny
Produkt w promocji do 13-11-2025
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Mikserem ubić masło ze smalcem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.
Dodać miód, przyprawę piernikową i cynamon i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować do połączenia się składników. Włożyć ciasto do lodówki na około godzinę.
Ciasto podzielić na 3 części. Wziąć jedną część, a resztę pozostawić w lodówce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Ciasto rozwałkować podsypując mąką, do grubości ok. 3 mm. Foremkami wyciąć ciasteczka i ułożyć je na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 10 minut lub na złoty kolor.