Ciastka zbożowe o smaku kakaowym z kawałkami czekolady, wzbogacone w żelazo, wapni magnez.
Ciastka śniadaniowe belVita to nasza pasja. Dlatego pracując wspólnie z naszymi dostawcami surowców zbożowych wybraliśmy 5 najlepszych pełnoziarnistych zbóż. Połączone podczas procesu delikatnego pieczenia, te wyselekcjonowane i wartościowe zboża stają się pysznymi ciastkami śniadaniowymi. To jedyne ciastka śniadaniowe, dla których udowodniono stopniowe uwalnianie węglowodanów przez 4 godziny, jako część zbilansowanego śniadania.
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.