Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Ciasto drożdżowe jest podstawą do wyrobu ciast słodkich jak i wytrawnych. Jest to ciasto najbardziej rozpowszechnione wśród innych ciast. Odznacza się dużą pulchnością, a zawdzięcza to drożdżom, które są biologicznym środkiem spulchniającym ciasto.
Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Ciasto drożdżowe jest podstawą do wyrobu ciast słodkich jak i wytrawnych. Jest to ciasto najbardziej rozpowszechnione wśród innych ciast. Odznacza się dużą pulchnością, a zawdzięcza to drożdżom, które są biologicznym środkiem spulchniającym ciasto.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1605 / 382 |
Tłuszcz (g) | 11 |
w tym kwasy nasycone (g) | 5,2 |
Węglowodany (g) | 61 |
w tym cukry (g) | 24 |
Błonnik (g) | 1,9 |
Białko (g) | 7,8 |
Sól (g) | 0,5 |