Opis produktu
Mini babeczki waniliowe z mnóstwem kropelek czekolady, w kolorowych foremkach
- wystarczy wymieszać łyżką i upiec,
- z kropelkami czekolady,
- puszyste i pełne smaku
- 24 kolorowe foremki w opakowaniu.
Nie zawierają barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Łatwe w przygotowaniu, idealne na każdą okazję.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
DR. OETKER Ciasto mini babeczki smak waniliowy
250 g12.19 zł / szt.
48,76 zł/kg
Opis produktu
Mini babeczki waniliowe z mnóstwem kropelek czekolady, w kolorowych foremkach
- wystarczy wymieszać łyżką i upiec,
- z kropelkami czekolady,
- puszyste i pełne smaku
- 24 kolorowe foremki w opakowaniu.
Nie zawierają barwników, oleju palmowego i syropu glukozowego. Łatwe w przygotowaniu, idealne na każdą okazję.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 20 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1885 kJ | 377 kJ | 5% |
Energia | 453 kcal | 91 kcal | |
Tłuszcz | 30,4 g | 6,1 g | 9% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,8 g | 1,2 g | 6% |
Węglowodany | 39,7 g | 7,9 g | 3% |
w tym Cukry | 22,2 g | 4,4 g | 5% |
Białko | 4,3 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 1,1 g | 0,22 g | 4% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 24 szt. babeczek. | |||
1 porcja = około 20 g |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 306 g
Waga netto: 250 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw 24 foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Dodawanie kropelek czekolady
Odsyp 1-2 płaskie łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-17 min
Smacznego!