Opis produktu
Cukier z prawdziwą wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem i aromatem. Sprawia, że wypieki zyskują niepowtarzalną waniliową nutę. Polecany jest również do grzanego wina. Mieszanka cukru pudru i wanilii.
PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią
10 g5.49 zł / szt.
549,00 zł/kg
Opis produktu
Cukier z prawdziwą wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem i aromatem. Sprawia, że wypieki zyskują niepowtarzalną waniliową nutę. Polecany jest również do grzanego wina. Mieszanka cukru pudru i wanilii.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1637 / 391 |
Tłuszcz (g) | 0,4 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,1 |
Węglowodany (g) | 96 |
w tym cukry (g) | 95 |
Białko (g) | 0,3 |
Sól (g) | 0 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 13 g
Waga netto: 10 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania:
Do mąki krupczatki dodać 200 g masła, siekać nożem do momentu połączenia masła z mąką. Następnie dodać: 100 g cukru pudru, 2 żółtka oraz cukier z prawdziwą wanilią. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na ok. 30 min. Następnie przygotować krem migdałowy. 200 g masła utrzeć z 250 g cukru pudru, dodać mączkę migdałową. Cały czas ucierając, dodawać partiami 4 jajka, a na końcu mąkę pszenną. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Krem migdałowy rozsmarować na cieście. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych, ponacinać, oprószyć cynamonem i chili. Gruszki ułożyć na kremie migdałowym i lekko ucisnąć. Tartę piec przez ok. 30 min w temp. 180°C.