app-logo
Dostępność dostawy
Kategorie
Zamknij
Rozwiń więcej kategorii
app-logo
Logowanie
Kategorie
Zamknij
Rozwiń więcej kategorii

Wszystkie

...

Dodatki do wypieków

PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią

PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią
Opis produktu

Cukier z prawdziwą wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem i aromatem. Sprawia, że wypieki zyskują niepowtarzalną waniliową nutę. Polecany jest również do grzanego wina. Mieszanka cukru pudru i wanilii.

PRYMAT Cukier z prawdziwą wanilią

10 g
Cena aktualna
3.49 zł / szt.
349,00 zł/kg
Dodaj
Opis produktu

Cukier z prawdziwą wanilią charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem i aromatem. Sprawia, że wypieki zyskują niepowtarzalną waniliową nutę. Polecany jest również do grzanego wina. Mieszanka cukru pudru i wanilii.

Informacje główne
Produkt dostępny
PRYMAT SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ / kcal) 1637 / 391
Tłuszcz (g) 0,4
w tym kwasy nasycone (g) 0,1
Węglowodany (g) 96
w tym cukry (g) 95
Białko (g) 0,3
Sól (g) 0
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 13 g
Waga netto: 10 g
Ostrzeżenia

Sposób przygotowania:

Do mąki krupczatki dodać 200 g masła, siekać nożem do momentu połączenia masła z mąką. Następnie dodać: 100 g cukru pudru, 2 żółtka oraz cukier z prawdziwą wanilią. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na ok. 30 min. Następnie przygotować krem migdałowy. 200 g masła utrzeć z 250 g cukru pudru, dodać mączkę migdałową. Cały czas ucierając, dodawać partiami 4 jajka, a na końcu mąkę pszenną. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Gotowe ciasto rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Krem migdałowy rozsmarować na cieście. Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych, ponacinać, oprószyć cynamonem i chili. Gruszki ułożyć na kremie migdałowym i lekko ucisnąć. Tartę piec przez ok. 30 min w temp. 180°C.

Inne produkty z tej kategorii