Tajemnica nowej pizzy Feliciana Dr. Oetkera tkwi w cienkim i chrupiącym cieście z lekko grubszymi brzegami oraz pysznych składnikach i przyprawach. To idealna pizza, by poczuć smaki Italii.
DR. OETKER FELICIANA CLASSICA Pizza Speciale z szynką, pieczarkami i salami, to:
- Sery - używamy serów bez barwników
- Zakwas pszenny - to naturalny składnik nadający ciastu charakterystyczny smak i konsystencję
- Salami - 100 g naszego salami zostało wyprodukowane ze śr. 140 g mięsa wieprzowego
- Szynka - delikatna, z niską zawartością tłuszczu
- Pieczarki - używamy młodych pieczarek, dostarczanych tuż po zbiorach
- Przyprawy - zostały poddane suszeniu, by zachowały swój wyjątkowy smak i zapach
- Pomidory - do sosu użyliśmy koncentratu pomidorowego, którego 100 g powstało z 600 g pomidorów.