Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Cechami charakterystycznymi kapusty włoskiej są silnie pofałdowane liście o ciemnozielonej barwie i nieregularnych brzegach, które tworzą wyraźnie luźniejszą strukturę niż kapusta biała i łatwiej się je oddziela od głąba. Odmiana włoska jest szczególnie bogata w związki azotowe, witaminy i sole mineralne, wyprzedzając pod tym względem swoją białą krewną. Jej największą zaletą jest zawartość wapnia, magnezu oraz potasu.
Waga około 2 kg.
=Codzienne dostawy do naszego magazynu z wyłączeniem niedziel i świąt gwarantują zawsze świeże produkty.
Cechami charakterystycznymi kapusty włoskiej są silnie pofałdowane liście o ciemnozielonej barwie i nieregularnych brzegach, które tworzą wyraźnie luźniejszą strukturę niż kapusta biała i łatwiej się je oddziela od głąba. Odmiana włoska jest szczególnie bogata w związki azotowe, witaminy i sole mineralne, wyprzedzając pod tym względem swoją białą krewną. Jej największą zaletą jest zawartość wapnia, magnezu oraz potasu.
Waga około 2 kg.
=Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ) | 159 |
Wartość energetyczna (kcal) | 38 |
Białko (g) | 3.3 |
Węglowodany (g) | 7.8 |
Tłuszcz (g) | 0.4 |