Opis produktu
Wędlina podrobowa w jelitach naturalnych wołowych odkręcona w odcinki o długości 10 – 25 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna, dopuszczalne niewielki pęcherze powietrza pod jelitem. Barwa na przekroju produktu – brunatna ; niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej z dodatkiem kaszy gryczanej oraz krwi, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw.
OLEWNIK Kaszanka wiejska
600 g--- / szt.
Opis produktu
Wędlina podrobowa w jelitach naturalnych wołowych odkręcona w odcinki o długości 10 – 25 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna, dopuszczalne niewielki pęcherze powietrza pod jelitem. Barwa na przekroju produktu – brunatna ; niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej z dodatkiem kaszy gryczanej oraz krwi, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna ( kcal) | 223 |
Tłuszcz (g) | 16 |
w tym kwasy nasycone (g) | 6 |
Węglowodany (g) | 0,6 |
w tym cukry (g) | 0,6 |
Białko (g) | 10 |
Sól (g) | 1,5 |