Wędlina podrobowa w jelitach naturalnych wołowych odkręcona w odcinki o długości 10 – 25 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna, dopuszczalne niewielki pęcherze powietrza pod jelitem. Barwa na przekroju produktu – brunatna ; niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej z dodatkiem kaszy gryczanej oraz krwi, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw.
--- / 1 szt.
Wędlina podrobowa w jelitach naturalnych wołowych odkręcona w odcinki o długości 10 – 25 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna, dopuszczalne niewielki pęcherze powietrza pod jelitem. Barwa na przekroju produktu – brunatna ; niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej z dodatkiem kaszy gryczanej oraz krwi, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw.