Opis produktu
Chleb z kminkiem jedli legioniści Juliusza Cezara, a znany smakosz z I wieku Apicjusz uwiecznił w antycznej książce kucharskiej przepis na sos do ryb na bazie kminku, z oregano i miętą. Do tej pory według średniowiecznych receptur wyrabia się holenderskie sery z kminkiem. Alzackim daniem flagowym jest ser z Munster serwowany z kminkiem i pieczonym ziemniakiem. Kminku używa się też do ciast i ciastek, do pieczonych jabłek, pieczywa, ziemniaków, tłustych mięs: wieprzowiny, kaczki, gęsi. A także jako bazę do znanego likieru kümmel.
Czy wiesz, że...
łyżka ziaren wrzuconych do kapusty niweluje jej zapach?
KAMIS Kminek
15 g2.19 zł / szt.
146,00 zł/kg
Opis produktu
Chleb z kminkiem jedli legioniści Juliusza Cezara, a znany smakosz z I wieku Apicjusz uwiecznił w antycznej książce kucharskiej przepis na sos do ryb na bazie kminku, z oregano i miętą. Do tej pory według średniowiecznych receptur wyrabia się holenderskie sery z kminkiem. Alzackim daniem flagowym jest ser z Munster serwowany z kminkiem i pieczonym ziemniakiem. Kminku używa się też do ciast i ciastek, do pieczonych jabłek, pieczywa, ziemniaków, tłustych mięs: wieprzowiny, kaczki, gęsi. A także jako bazę do znanego likieru kümmel.
Czy wiesz, że...
łyżka ziaren wrzuconych do kapusty niweluje jej zapach?
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość odżywcza (kJ) | 1586 | 237.9 |
Wartość odżywcza (kcal) | 379 | 56.85 |
białko | 21.3 | 3.195 |
tłuszcz | 24 | 3.6 |
węglowodany | 19.4 | 2.91 |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 18 g
Waga netto: 15 g
Ostrzeżenia
Gwarancja jakości