Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym to prosty sposób na przygotowanie doskonałej codziennej potrawy z kurczaka. Posiłek będzie gotowy zaledwie w 20 minut! Dzięki Pomysłowi na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną aromatyczną pierś z kurczaka w kremowym sosie.
Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw, ziół i przypraw pierś z kurczaka będzie smaczna i soczysta, a podana z świeżymi warzywami oraz ryżem lub makaronem może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
WINIARY POMYSŁ NA … Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym
30 g3.99 zł / szt.
133,00 zł/kg
Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym to prosty sposób na przygotowanie doskonałej codziennej potrawy z kurczaka. Posiłek będzie gotowy zaledwie w 20 minut! Dzięki Pomysłowi na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną aromatyczną pierś z kurczaka w kremowym sosie.
Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw, ziół i przypraw pierś z kurczaka będzie smaczna i soczysta, a podana z świeżymi warzywami oraz ryżem lub makaronem może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu | w 100 g | Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania (296 g) w 1 porcji | % RWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 419/ 100 | 983 / 234 | 12% |
Tłuszcz (g) | 4,4 | 10,3 | 15% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,8 | 4,2 | 21% |
Węglowodany (g) | 2,8 | 6,6 | 3% |
w tym cukry (g) | 1,0 | 2,4 | 3% |
Błonnik (g) | 0,1 | 0,2 | - |
Białko (g) | 12,2 | 28,7 | 57% |
Sól (g) | 0,52 | 1,2 | 20% |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 32 g
Waga netto: 30 g
Ostrzeżenia
Sposób przyrządzania:
1. Mięso pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na gorącym oleju.
2. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki (12%) i 200 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.
3. Zagotuj ciągle mieszając.
4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.