Opis produktu
Pomidory zbierane w lipcu, sierpniu i wrześniu są przetwarzane w celu zachowania smaków, aromatów i właściwości odżywczych. Po selekcji i umyciu skórka jest usuwana z pomidorów za pomocą pary; dopiero potem pomidory są szatkowane, przecierane i zagęszczane.
Organiczne przecier pomidorowy Alce Nero przygotowywany jest bez dodatków i dodatku soli.
ALCE NERO Pulpa pomidorowa BIO
500 g13.19 zł / szt.
26,38 zł/kg
Opis produktu
Pomidory zbierane w lipcu, sierpniu i wrześniu są przetwarzane w celu zachowania smaków, aromatów i właściwości odżywczych. Po selekcji i umyciu skórka jest usuwana z pomidorów za pomocą pary; dopiero potem pomidory są szatkowane, przecierane i zagęszczane.
Organiczne przecier pomidorowy Alce Nero przygotowywany jest bez dodatków i dodatku soli.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 118 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy nasycone | 0 g |
Węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 1,3 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 0 g |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 760 g
Waga netto: 500 g