Opis produktu
Burrata Maldera jest bardzo delikatną i miękką burratą. Jej konsystencja przypomina do złudzenia straciatellę. Ten kremowy ser, to bardziej wykwintna siostra mozzarelli, w smaku niezwykle delikatna i lekko słodkawa. Wywodzi się z Apulii. Prawdziwa włoska burrata produkowana jest z mleka krowiego. Po przekrojeniu wypływa z niej aksamitny serek stracciatella, czyli zatopione w gęstej śmietance kawałeczki mozzarelli. Burrata charakteryzują się wyjątkową świeżością.
Produkt włoski
MALDERA Ser Burrata
125 gCena aktualna
10.69 zł / szt.
85,52 zł/kg
Opis produktu
Burrata Maldera jest bardzo delikatną i miękką burratą. Jej konsystencja przypomina do złudzenia straciatellę. Ten kremowy ser, to bardziej wykwintna siostra mozzarelli, w smaku niezwykle delikatna i lekko słodkawa. Wywodzi się z Apulii. Prawdziwa włoska burrata produkowana jest z mleka krowiego. Po przekrojeniu wypływa z niej aksamitny serek stracciatella, czyli zatopione w gęstej śmietance kawałeczki mozzarelli. Burrata charakteryzują się wyjątkową świeżością.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C.
Opakowanie
Waga brutto: 130 g
Waga netto: 125 g