Ser żółty Mlekovita to idealny dodatek do kanapek, zapiekanek, pizzy oraz sałatek. Smakuje zarówno na zimno, jak i zapieczony, panierowany lub jako dodatek do farszu. Jego naturalny, delikatny smak sprawia, że jest uniwersalny do wielu rodzajów kuchni oraz typu dań. Ser żółty powinien być obecny regularnie w diecie, ponieważ zawiera duże ilości białka oraz fosforu i łatwo przyswajalnego wapnia. Jest bogaty w witaminy A oraz D. Spożywanie sera żółtego jest istotne szczególnie w żywieniu dzieci i młodzieży. Twarde sery są dobrym zastępcą mięs w przypadku diety wegetariańskiej. Ma też doskonały wpływ na zęby, ponieważ zapobiega powstawaniu próchnicy.
Ser żółty Mlekovita to idealny dodatek do kanapek, zapiekanek, pizzy oraz sałatek. Smakuje zarówno na zimno, jak i zapieczony, panierowany lub jako dodatek do farszu. Jego naturalny, delikatny smak sprawia, że jest uniwersalny do wielu rodzajów kuchni oraz typu dań. Ser żółty powinien być obecny regularnie w diecie, ponieważ zawiera duże ilości białka oraz fosforu i łatwo przyswajalnego wapnia. Jest bogaty w witaminy A oraz D. Spożywanie sera żółtego jest istotne szczególnie w żywieniu dzieci i młodzieży. Twarde sery są dobrym zastępcą mięs w przypadku diety wegetariańskiej. Ma też doskonały wpływ na zęby, ponieważ zapobiega powstawaniu próchnicy.
Określenie | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1387.0000 |
Wartość energetyczna (kcal) | 334.0000 |
Tłuszcz (g) | 26.0000 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17.0000 |
Węglowodany (g) | 0.0000 |
w tym cukry (g) | 0.0000 |
Białko (g) | 25.0000 |
Sól (g) | 1.6000 |
Wapń (mg) | 800.0000 |
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 9,99 zł