Opis produktu
Unikalny ser, będący połączeniem mleka koziego i owczego. Podczas procesu topienia nabiera oryginalnej, miękkiej i jednocześnie elastycznej faktury. Osiągnięcie takiego efektu wymaga staranności oraz doświadczenia w serowarstwie. Ser Goat Farm kozio- owczy w plastrach jest produktem o delikatnej, mlecznej barwie i równie subtelnym aromacie. Po skosztowaniu zaskakuje głębokim, idealnie zbalansowanym smakiem. Ma wyrazisty charakter sera koziego, a mleko owcze nadaje mu przyjemnej łagodności. Do jego produkcji wykorzystano starannie wyselekcjonowane składniki, pochodzące między innymi z gospodarstw, które zapewniają zwierzętom komfortowe warunki i swobodny wybieg przez niemal cały rok. Dzięki połączeniu dwóch pełnowartościowych rodzajów mleka, uzyskano produkt bogaty w białko i wapń. Trudno przecenić rolę tych składników w procesie budowy kości oraz mięśni. Mleko kozie i owcze zawiera naturalnie szereg witamin oraz mikro- i makro-elementów oraz tłuszcz o krótszych łańcuchach, dzięki którym jest łatwiej trawiony przez organizm.W porównaniu z nabiałem krowim, mleko kóz i owiec zawiera mniej alergizującej kazeiny. Jest też lepiej przyswajalne dla osób z nietolerancją laktozy ze względu na znacznie niższą zawartość tego składnika.
GOAT FARM Ser kozi i owczy w plastrach
100 gCena aktualna
7.89 zł / szt.
78,90 zł/kg
Opis produktu
Unikalny ser, będący połączeniem mleka koziego i owczego. Podczas procesu topienia nabiera oryginalnej, miękkiej i jednocześnie elastycznej faktury. Osiągnięcie takiego efektu wymaga staranności oraz doświadczenia w serowarstwie. Ser Goat Farm kozio- owczy w plastrach jest produktem o delikatnej, mlecznej barwie i równie subtelnym aromacie. Po skosztowaniu zaskakuje głębokim, idealnie zbalansowanym smakiem. Ma wyrazisty charakter sera koziego, a mleko owcze nadaje mu przyjemnej łagodności. Do jego produkcji wykorzystano starannie wyselekcjonowane składniki, pochodzące między innymi z gospodarstw, które zapewniają zwierzętom komfortowe warunki i swobodny wybieg przez niemal cały rok. Dzięki połączeniu dwóch pełnowartościowych rodzajów mleka, uzyskano produkt bogaty w białko i wapń. Trudno przecenić rolę tych składników w procesie budowy kości oraz mięśni. Mleko kozie i owcze zawiera naturalnie szereg witamin oraz mikro- i makro-elementów oraz tłuszcz o krótszych łańcuchach, dzięki którym jest łatwiej trawiony przez organizm.W porównaniu z nabiałem krowim, mleko kóz i owiec zawiera mniej alergizującej kazeiny. Jest też lepiej przyswajalne dla osób z nietolerancją laktozy ze względu na znacznie niższą zawartość tego składnika.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze: +1 °C - +8 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Opakowanie
Waga brutto: 112 g
Waga netto: 100 g