
Na polskich stołach obecna stosunkowo niedługo, mozzarella stanowi jeden z fundamentów kuchni włoskiej. Specyficzny smak tego sera, produkowanego od wieków we włoskim regionie Kampania, sprawia, że cały świat zajada się takimi daniami prosto z Italii jak lazania, pizza czy sałatka caprese. Mozarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozarelli do przygotowania:
-prawdziwej pizzy margherity
-bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
-frittaty z pomidorami
Masa po odsączeniu: 125g
4.29 zł / 1 szt.
5.39 zł
34,32 zł/kg
Na polskich stołach obecna stosunkowo niedługo, mozzarella stanowi jeden z fundamentów kuchni włoskiej. Specyficzny smak tego sera, produkowanego od wieków we włoskim regionie Kampania, sprawia, że cały świat zajada się takimi daniami prosto z Italii jak lazania, pizza czy sałatka caprese. Mozarella ze względu na swoją formę ma ogromny potencjał kulinarny – sprawdza się na kanapkach, w sałatkach, a także jako składnik zapiekanek czy sosów. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej kuchni prawdziwie włoski klimat, użyj mozarelli do przygotowania:
-prawdziwej pizzy margherity
-bakłażana zapiekanego z sałatką caprese
-frittaty z pomidorami
Masa po odsączeniu: 125g
Produkt z ograniczoną dostępnością