Stanowczy i wyrazisty, słonawy smak połączony z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników. Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie. Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Sery Castello® Danish Blue to ekskluzywna kompozycja szlachetnych, duńskich serów z przerostem niebieskiej pleśni produkowanych w oparciu o unikalną, starannie dobraną recepturę wypracowaną przez ponad 70 lat tradycji. Te oryginalne duńskie sery charakteryzują się mocnym, słonym smakiem oraz specyficznym zapachem, charakterystycznym dla wszystkich serów pleśniowych.
Stanowczy i wyrazisty, słonawy smak połączony z intensywnym aromatem sera pleśniowego. Wytwarzany na bazie naturalnych składników. Zawiera 50% tłuszczu w suchej masie. Warto podkreślić, iż sery te wyśmienicie nadają się do potraw na gorąco – takich jak sosy, dipy, makarony, a także zapiekane dania. Sery Castello® Danish Blue to ekskluzywna kompozycja szlachetnych, duńskich serów z przerostem niebieskiej pleśni produkowanych w oparciu o unikalną, starannie dobraną recepturę wypracowaną przez ponad 70 lat tradycji. Te oryginalne duńskie sery charakteryzują się mocnym, słonym smakiem oraz specyficznym zapachem, charakterystycznym dla wszystkich serów pleśniowych.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1415 kJ/341 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 20 g |
Sól | 3,3 g |