Doskonała bita śmietana tylko ze Śmietan-fixem Dr. Oetkera:
- gwarancja ubicia śmietany
- nie obciąża konsystencji śmietany, nadal pozostaje delikatna
- śmietana zachowuje dekoracyjne kształty
- śmietana po ubiciu nie podchodzi wodą
- do przygotowywania śmietany do przekładania i dekorowania tortów, biszkoptów, dekorowania deserów
Doskonała bita śmietana tylko ze Śmietan-fixem Dr. Oetkera:
- gwarancja ubicia śmietany
- nie obciąża konsystencji śmietany, nadal pozostaje delikatna
- śmietana zachowuje dekoracyjne kształty
- śmietana po ubiciu nie podchodzi wodą
- do przygotowywania śmietany do przekładania i dekorowania tortów, biszkoptów, dekorowania deserów
Wartości odżywcze | na 100 g produktu w proszku: |
Energia | 1572 kJ/370 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 92,1 g |
w tym Cukry | 48,4 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,02 g |
Sposób przygotowania:
Na 250 ml słodkiej śmietanki 30%
Sposób użycia: 1. Schłodzoną śmietanę ubić krótko mikserem. 2. Zawartość torebki wymieszać z cukrem pudrem i/lub z Cukrem wanilinowym Dr. Oetkera (ilość według upodobania), następnie wsypać do śmietany i ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji. 3. Do czasu podania przechowywać w lodówce. Wskazówka Biszkopt nie przesiąknie jeżeli przed nałożeniem kremu, bitej śmietany lub owców, jego powierzchnię posypiemy równomiernie Śmietan-fixem