Wszystkie
...
Pieprz i sól
O'SOLE Sól peklowa 660 g
O'SOLE Sól peklowa 660 g

Opis produktu

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia. Sól peklowa o`Sole nadaje się zarówno do peklowania na mokro, jak i na sucho.

 

O'SOLE Sól peklowa

660 g
Cena aktualna

4.49 zł / 1 szt.

6,80 zł/kg

Opis produktu

Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia. Sól peklowa o`Sole nadaje się zarówno do peklowania na mokro, jak i na sucho.

 

Informacje główne

Produkt dostępny

CENOS SP. Z O.O.

Zobacz produkty marki O'SOLE >

Składniki i alergeny

Skład:

Opakowanie

Waga brutto: 665 g
Waga netto: 660 g

Ostrzeżenia

Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C.

Nie do bezpośredniego spożycia.

Inne produkty z tej kategorii