Sos boloński pochodzący z kuchni włoskiej na stałe zagościł na polskich stołach. Przygotowany jest z pomidorów, warzyw oraz przypraw i ziół. By danie było jeszcze bardziej treściwe, przed wylaniem go na makaron spaghetti, można dodać do niego siekane mięso.
Sos boloński pochodzący z kuchni włoskiej na stałe zagościł na polskich stołach. Przygotowany jest z pomidorów, warzyw oraz przypraw i ziół. By danie było jeszcze bardziej treściwe, przed wylaniem go na makaron spaghetti, można dodać do niego siekane mięso.
Wartości odżywcze | w 100 g |
Wartość energetyczna | 199 kJ / 47 kcal |
Tłuszcz | < 0,9 g |
w tym kwasy nasycone | < 0,1 g |
Węglowodany | 7,6 g |
w tym cukry | 6,5 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0,7 g |