Wafle ryżowe są chrupkie, niskokaloryczne i lekkostrawne, ale jednocześnie pożywne, zawierają węglowodany złożone będące źródłem energii, zawierają witaminy (E, A, D i B- kompleks) i substancje mineralne (magnez, żelazo, wapń i potas.
Wafle ryżowe są chrupkie, niskokaloryczne i lekkostrawne, ale jednocześnie pożywne, zawierają węglowodany złożone będące źródłem energii, zawierają witaminy (E, A, D i B- kompleks) i substancje mineralne (magnez, żelazo, wapń i potas.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1615 / 382 |
Tłuszcz (g) | 3,8 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,7 |
Węglowodany (g) | 77 |
w tym cukry (g) | 1,2 |
Białko (g) | 8,1 |
Błonnik (g) | 3,5 |
Sól (g) | 0,98 |