Włoszczyzna suszona sprawdzi się jako podstawa tradycyjnych zup takich jak jarzynowa, rosół, pomidorowa czy grochowa, ale także dodatek do wywarów, sosów. Włoszczyznę suszoną wystarczy gotować 15 minut. Po ugotowaniu warzywa stają się miękkie, a posiłek nie różni się wyglądem i smakiem od przygotowanego ze świeżych warzyw.
Włoszczyzna suszona sprawdzi się jako podstawa tradycyjnych zup takich jak jarzynowa, rosół, pomidorowa czy grochowa, ale także dodatek do wywarów, sosów. Włoszczyznę suszoną wystarczy gotować 15 minut. Po ugotowaniu warzywa stają się miękkie, a posiłek nie różni się wyglądem i smakiem od przygotowanego ze świeżych warzyw.
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1231 / 294 |
Tłuszcz (g) | 1,6 |
w tym kwasy nasycone (g) | 0,6 |
Węglowodany (g) | 46,5 |
w tym cukry (g) | 17,6 |
Białko (g) | 8,8 |
Sól (g) | 1,06 |
100g suszonej włoszczyzny zastępuje 1 kg świeżych warzyw.