Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Kurczaka w sosie z pieczarkami to prosty sposób na przygotowanie doskonałej codziennej potrawy z kurczaka. Posiłek będzie gotowy zaledwie w 20 minut! Dzięki Pomysłowi na… Kurczaka w sosie z pieczarkami łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną pierś z kurczaka w kremowym sosie. Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw, ziół i przypraw pierś z kurczaka będzie smaczna i soczysta, a podana z świeżymi warzywami, natką pietruszki oraz ryżem lub makaronem może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
WINIARY POMYSŁ NA … Kurczak z pieczarkami
32 g3.99 zł / szt.
124,69 zł/kg
Opis produktu
Winiary Pomysł Na… Kurczaka w sosie z pieczarkami to prosty sposób na przygotowanie doskonałej codziennej potrawy z kurczaka. Posiłek będzie gotowy zaledwie w 20 minut! Dzięki Pomysłowi na… Kurczaka w sosie z pieczarkami łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną pierś z kurczaka w kremowym sosie. Dzięki aromatycznej mieszance suszonych warzyw, ziół i przypraw pierś z kurczaka będzie smaczna i soczysta, a podana z świeżymi warzywami, natką pietruszki oraz ryżem lub makaronem może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu | w 100 g | Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (297 g) w 1 porcji | % RWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 346 / 82 | 1027 / 245 | 12% |
Tłuszcz (g) | 3,4 | 10,0 | 14% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,4 | 4,2 | 21% |
Węglowodany (g) | 2,5 | 7,5 | 3% |
w tym cukry (g) | 1,0 | 3,0 | 3% |
Błonnik (g) | 0,6 | 1,9 | - |
Białko (g) | 10,2 | 30,3 | 61% |
Sól (g) | 0,43 | 1,3 | 22% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 4 porcji. | |||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 35 g
Waga netto: 32 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso i pieczarki pokrój w cienkie paseczki i podsmaż razem na gorącym oleju.
2. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki (12%) i 200 ml wody.
3. Dodaj do mięsa z pieczarkami. Zagotuj ciągle mieszając.
4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.