
Opis produktu
Ser półtłusty, o masie twardej, kolorze jasno-słomkowym. Konsystencja drobnoziarnista, z bardzo małymi oczkami. Smak delikatny. Najbardziej znany ser posiadający znak apelacyjny DOP. Parmigiano Reggiano jest produkowany wyłącznie na terenie prowincji: Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua i Bologna. Do dziś przestrzega się tradycyjnych metod wytwarzania tego sera. Krowy dające mleko do produkcji Parmigiano, karmi się wyłącznie świeżą trawą, w procesie wytwarzania sera zakazuje się stosowania kontrenzymów. Najstarsze odmiany Parmigiano dojrzewają przez 3 lata na drewnianych regałach. Pierwsze wzmianki odnajdujemy u Giovanniego Boccaccia, autora Dekameronu. Pisali o Parmigiano Reggiano także Moliere, Diderot, D Alambert. Wychwalali oni jego zalety zapachowe i smakowe.
ZANETTI Ser Parmigiano Reggiano tarty
40 gNowość
Cena aktualna
5.99 zł / 1 szt.
149,75 zł/kg
Opis produktu
Ser półtłusty, o masie twardej, kolorze jasno-słomkowym. Konsystencja drobnoziarnista, z bardzo małymi oczkami. Smak delikatny. Najbardziej znany ser posiadający znak apelacyjny DOP. Parmigiano Reggiano jest produkowany wyłącznie na terenie prowincji: Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua i Bologna. Do dziś przestrzega się tradycyjnych metod wytwarzania tego sera. Krowy dające mleko do produkcji Parmigiano, karmi się wyłącznie świeżą trawą, w procesie wytwarzania sera zakazuje się stosowania kontrenzymów. Najstarsze odmiany Parmigiano dojrzewają przez 3 lata na drewnianych regałach. Pierwsze wzmianki odnajdujemy u Giovanniego Boccaccia, autora Dekameronu. Pisali o Parmigiano Reggiano także Moliere, Diderot, D Alambert. Wychwalali oni jego zalety zapachowe i smakowe.
Informacje główne
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temp. od +1°C do +6°C.
Opakowanie
Waga brutto: 45 g
Waga netto: 40 g
Waga netto: 40 g