
Delikatne mięso drobiowe lubi ziołowe towarzystwo. Na ostro i delikatnie - zioła zawsze podkręcają jego smak. W Turcji, Syrii i Libanie jadałem szaszłyki z kurczaka o wyczuwalnym smaku tymianku i papryki, marynowane w jogurcie i cytrynie. W Gruzji poczęstowano mnie czachochbili - aromatycznym kurczakiem w pomidorach, do którego po usmażeniu i duszeniu dodaje się zioła i szczelnie zamyka na dwie godziny, by smaki przeniknęły delikatne kawałki drobiowego mięsa. Bardziej subtelne wydanie kurczaka to francuskie połączenie z ziołami: bazylią, tymiankiem, majerankiem, szałwią i śmietaną.
3.89 zł / 1 szt.
259,33 zł/kg
Delikatne mięso drobiowe lubi ziołowe towarzystwo. Na ostro i delikatnie - zioła zawsze podkręcają jego smak. W Turcji, Syrii i Libanie jadałem szaszłyki z kurczaka o wyczuwalnym smaku tymianku i papryki, marynowane w jogurcie i cytrynie. W Gruzji poczęstowano mnie czachochbili - aromatycznym kurczakiem w pomidorach, do którego po usmażeniu i duszeniu dodaje się zioła i szczelnie zamyka na dwie godziny, by smaki przeniknęły delikatne kawałki drobiowego mięsa. Bardziej subtelne wydanie kurczaka to francuskie połączenie z ziołami: bazylią, tymiankiem, majerankiem, szałwią i śmietaną.