Delikatne mięso drobiowe lubi ziołowe towarzystwo. Na ostro i delikatnie - zioła zawsze podkręcają jego smak. W Turcji, Syrii i Libanie jadałem szaszłyki z kurczaka o wyczuwalnym smaku tymianku i papryki, marynowane w jogurcie i cytrynie. W Gruzji poczęstowano mnie czachochbili - aromatycznym kurczakiem w pomidorach, do którego po usmażeniu i duszeniu dodaje się zioła i szczelnie zamyka na dwie godziny, by smaki przeniknęły delikatne kawałki drobiowego mięsa. Bardziej subtelne wydanie kurczaka to francuskie połączenie z ziołami: bazylią, tymiankiem, majerankiem, szałwią i śmietaną.
Delikatne mięso drobiowe lubi ziołowe towarzystwo. Na ostro i delikatnie - zioła zawsze podkręcają jego smak. W Turcji, Syrii i Libanie jadałem szaszłyki z kurczaka o wyczuwalnym smaku tymianku i papryki, marynowane w jogurcie i cytrynie. W Gruzji poczęstowano mnie czachochbili - aromatycznym kurczakiem w pomidorach, do którego po usmażeniu i duszeniu dodaje się zioła i szczelnie zamyka na dwie godziny, by smaki przeniknęły delikatne kawałki drobiowego mięsa. Bardziej subtelne wydanie kurczaka to francuskie połączenie z ziołami: bazylią, tymiankiem, majerankiem, szałwią i śmietaną.
Wartości odżywcze | w 100g |
---|---|
Wartość odżywcza (kJ) | 653 |
Wartość odżywcza (kcal) | 156 |
białko | 15 g. |
tłuszcz | 3.8 g. |
węglowodany | 15.4 g. |
Gwarancja jakości