ROLNIK Żurek na zakwasie koncentrat 340 g
Wszystkie
...
Zupy
ROLNIK Żurek na zakwasie koncentrat 340 g
ROLNIK Żurek na zakwasie koncentrat 340 g

Opis produktu

Odkryj oryginalny smak staropolskiego Żurku domowego Rolnik, dzięki któremu szybko przyrządzisz przepyszne, jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Koncentrat uzyskano w wyniku naturalnej fermentacji, z użyciem wyłącznie mąki żytniej, wody i mieszanki świeżych przypraw. Dzięki temu, żurek posiada tradycyjny smak oraz intensywny aromat. Wzbogacony o ulubione dodatki – kiełbasę, wędzony boczek, jajko na twardo, suszone grzyby i warzywa, stanie się wyśmienitą, sycącą potrawą.

ROLNIK Żurek na zakwasie koncentrat

340 g
Cena aktualna

6.39 zł / szt.

18,79 zł/kg

Opis produktu

Odkryj oryginalny smak staropolskiego Żurku domowego Rolnik, dzięki któremu szybko przyrządzisz przepyszne, jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Koncentrat uzyskano w wyniku naturalnej fermentacji, z użyciem wyłącznie mąki żytniej, wody i mieszanki świeżych przypraw. Dzięki temu, żurek posiada tradycyjny smak oraz intensywny aromat. Wzbogacony o ulubione dodatki – kiełbasę, wędzony boczek, jajko na twardo, suszone grzyby i warzywa, stanie się wyśmienitą, sycącą potrawą.

Informacje główne

Produkt dostępny

FIRMA HANDLOWA ROLNIK SP. J.

Zobacz produkty marki ROLNIK >

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna (kJ / kcal) 220 / 52
Tłuszcz (g) <0,5
w tym kwasy nasycone (g) <0,1
Węglowodany (g) 11
w tym cukry (g) 0,4
Białko (g) 0,9
Sól (g) 0,4

Składniki i alergeny

Skład:

Opakowanie

Waga brutto: 545 g
Waga netto: 340 g

Ostrzeżenia

Przepis na Żurek domowy (na około 3 litry wywaru)

Składniki: 400 g białej kiełbasy, 100 g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 suszone grzybki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 0,2 l kwaśnej śmietany, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, sól, pieprz, szczypta majeranku. Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i podsmażamy na tłuszczu. Wywar z warzyw przecedzamy i zalewamy żurem. Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej przygotowane produkty oraz roztarty czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość gotujemy przez następne 20 minut, dodając w końcowej fazie śmietanę i szczyptę majeranku. Na talerzu układamy połówki ugotowanego na twardo jajka i zalewamy żurkiem. Życzymy smacznego!

Inne produkty z tej kategorii

-20%
PAN POMIDOR Zupa krem dyniowa z cynamonem 400 g

400 g

19,23 zł/kg

Promocja

7.69 zł *

9.59 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 4,79 zł

-20%
PAN POMIDOR Zupa krem pomidorowa z bazylią i oliwą 400 g

400 g

19,23 zł/kg

BestsellerPromocja

7.69 zł *

9.59 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 7,69 zł