Opis produktu
Budyń Winiary od dawna zachwyca swym intensywnym czekoladowym smakiem i wspaniałą konsystencją. Łatwy do przygotowania sprawdzi się zarówno jako poczęstunek dla niezapowiedzianego gościa, jak i przepyszny deser po obiedzie w rodzinnym gronie. Budyń Winiary nie zawiera dodatku cukru, dlatego moższesz dosłodzić go według upodobań lub zjeść w wersji niesłodzonej. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do wypieków. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych.
WINIARY Budyń czekoladowy bez cukru
38 g1.39 zł / szt.
1.69 zł
36,58 zł/kg
Opis produktu
Budyń Winiary od dawna zachwyca swym intensywnym czekoladowym smakiem i wspaniałą konsystencją. Łatwy do przygotowania sprawdzi się zarówno jako poczęstunek dla niezapowiedzianego gościa, jak i przepyszny deser po obiedzie w rodzinnym gronie. Budyń Winiary nie zawiera dodatku cukru, dlatego moższesz dosłodzić go według upodobań lub zjeść w wersji niesłodzonej. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do wypieków. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze (%) |
bez dodatku cukru / Wartość odżywcza po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru |
Wartość energetyczna |
295 kJ |
Wartość energetyczna |
70 kcal |
Tłuszcz |
2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1 g |
Węglowodany |
9,5 g |
w tym cukry |
4,6 g |
Błonnik |
0,4 g |
Białko |
3,4 g |
Sól |
0,13 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
|
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. |
|
** z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu |
|
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 40 g
Waga netto: 38 g
Ostrzeżenia
Sposób przygotowania
- Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 2 czubate łyżki cukru (ok. 40 g) i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj.
- 2. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
- 3. Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia. Budyń Winiary jako przekąska mleczna podana wraz z owocami to wygodna propozycja na pełnowartościowy podwieczorek. Pamiętaj! Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym, wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (400 ml).