Wszystkie
...
Budynie
WINIARY Budyń czekoladowy bez cukru 38 g
WINIARY Budyń czekoladowy bez cukru 38 g

Opis produktu

Budyń Winiary od dawna zachwyca swym intensywnym czekoladowym smakiem i wspaniałą konsystencją. Łatwy do przygotowania sprawdzi się zarówno jako poczęstunek dla niezapowiedzianego gościa, jak i przepyszny deser po obiedzie w rodzinnym gronie. Budyń Winiary nie zawiera dodatku cukru, dlatego moższesz dosłodzić go według upodobań lub zjeść w wersji niesłodzonej. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do wypieków. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych.

app-badges
Bez glutenu
app-badges
Bez cukru

WINIARY Budyń czekoladowy bez cukru

38 g
Cena aktualna

1.69 zł / szt.

44,47 zł/kg

Opis produktu

Budyń Winiary od dawna zachwyca swym intensywnym czekoladowym smakiem i wspaniałą konsystencją. Łatwy do przygotowania sprawdzi się zarówno jako poczęstunek dla niezapowiedzianego gościa, jak i przepyszny deser po obiedzie w rodzinnym gronie. Budyń Winiary nie zawiera dodatku cukru, dlatego moższesz dosłodzić go według upodobań lub zjeść w wersji niesłodzonej. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do wypieków. Budyń Winiary to także dobry sposób na wprowadzenie do diety dziecka 1 z 3 zalecanych porcji mleka i produktów mlecznych.

Informacje główne

Produkt dostępny

NESTLÉ POLSKA S.A.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze (%)

bez dodatku cukru / Wartość odżywcza po przyrządzeniu** w 100 g gotowego deseru

Wartość energetyczna

295 kJ

Wartość energetyczna

70 kcal

Tłuszcz

2,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,1 g

Węglowodany

9,5 g

w tym cukry

4,6 g

Błonnik

0,4 g

Białko

3,4 g

Sól

0,13 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

 

** z mlekiem o zawartości 2,0% tłuszczu



 

Składniki i alergeny

Skład:

Opakowanie

Waga brutto: 40 g
Waga netto: 38 g

Ostrzeżenia

Sposób przygotowania

  1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 2 czubate łyżki cukru (ok. 40 g) i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj.
  2. 2. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty.
  3. 3. Gotowy budyń wlej do miseczek, nie mieszaj i zostaw do ostygnięcia. Budyń Winiary jako przekąska mleczna podana wraz z owocami to wygodna propozycja na pełnowartościowy podwieczorek. Pamiętaj! Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym, wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (400 ml).

Inne produkty z tej kategorii