Opis produktu
Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
BIO PLANET Fasolka czerwona Kidney BIO
400 g9.99 zł / szt.
24,98 zł/kg
Opis produktu
Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1170 kJ / 279 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 29 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 28 g |
Białko | 26 g |
Sól | 0,06 g |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 410 g
Waga netto: 400 g
Ostrzeżenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.