Opis produktu
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. Mogą ją stosować cukrzycy ponieważ ma niski indeks glikemiczny. Ciecierzyca wspomaga trawienie oraz korzystnie wpływa na śledzionę, żołądek i trzustkę. Jest ona również źródłem witamin takich jak: ryboflawina, niacyna, tiamina, kwas foliowy oraz skladników mineralnych: wapnia, magnezu, fosforu, potasu i żelaza.
BIO PLANET Ciecierzyca bezglutenowa BIO
400 g7.99 zł / szt.
19,98 zł/kg
Opis produktu
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. Mogą ją stosować cukrzycy ponieważ ma niski indeks glikemiczny. Ciecierzyca wspomaga trawienie oraz korzystnie wpływa na śledzionę, żołądek i trzustkę. Jest ona również źródłem witamin takich jak: ryboflawina, niacyna, tiamina, kwas foliowy oraz skladników mineralnych: wapnia, magnezu, fosforu, potasu i żelaza.
Informacje główne
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1445 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz | 4,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 45 g |
- w tym cukry | 11 g |
Błonnik | 17 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,6 g |
Składniki i alergeny
Skład:
Opakowanie
Waga brutto: 410 g
Waga netto: 400 g
Ostrzeżenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną ciecierzycę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.