Wszystkie
...
Soczewica i soja
BIO PLANET Soczewica czerwona BIO 400 g
BIO PLANET Soczewica czerwona BIO 400 g

Opis produktu

Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Mogą ją swobodnie włączyć do swojej diety cukrzycy ponieważ posiada niski indeks glikemiczny. Jest również bogatym źródłem białka oraz kwasu foliowego. Dzięki bogatej zawartości potasu, jest to produkt, który zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. Soczewica czerwona zawiera również błonnik, który redukuje poziom złego cholesterolu, zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, wystąpienia udaru mózgu oraz zawału serca.

 

app-badges
Bio

BIO PLANET Soczewica czerwona BIO

400 g
Cena aktualna

8.99 zł / szt.

22,48 zł/kg

Opis produktu

Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Mogą ją swobodnie włączyć do swojej diety cukrzycy ponieważ posiada niski indeks glikemiczny. Jest również bogatym źródłem białka oraz kwasu foliowego. Dzięki bogatej zawartości potasu, jest to produkt, który zapobiega nadciśnieniu tętniczemu. Soczewica czerwona zawiera również błonnik, który redukuje poziom złego cholesterolu, zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, wystąpienia udaru mózgu oraz zawału serca.

 

Informacje główne

Produkt dostępny

BIO PLANET S.A.

Zobacz produkty marki BIO PLANET >

Wartości odżywcze

 

Wartości odżywcze na 100 g produktu
Wartość energetyczna 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 59 g
- w tym cukry 2,0 g
Białko 25 g
Sól 0,02 g

Składniki i alergeny

Skład:

Opakowanie

Waga brutto: 410 g
Waga netto: 400 g

Ostrzeżenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.