Wszystkie
...
Soczewica i soja
BIO PLANET Soczewica zielona BIO 400 g
BIO PLANET Soczewica zielona BIO 400 g

Opis produktu

Doskonała, organiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Po ugotowaniu nie rozkleja się, ale zachowuje sypkość. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. Ze wszystkich rodzajów soczewicy to właśnie zielona ma najniższy indeks glikemiczny(IG=25). Dlatego produkt ten może swobodnie zostać włączony do diety cukrzyków. Soczewica powinna na stałe zagościć w diecie kobiet w wieku rozrodczym, a to za sprawą kwasu foliowego, który wpływa na prawidłowy rozwój płodu. 

 

app-badges
Bio

BIO PLANET Soczewica zielona BIO

400 g
Cena aktualna

10.79 zł / szt.

26,98 zł/kg

Opis produktu

Doskonała, organiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Po ugotowaniu nie rozkleja się, ale zachowuje sypkość. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. Ze wszystkich rodzajów soczewicy to właśnie zielona ma najniższy indeks glikemiczny(IG=25). Dlatego produkt ten może swobodnie zostać włączony do diety cukrzyków. Soczewica powinna na stałe zagościć w diecie kobiet w wieku rozrodczym, a to za sprawą kwasu foliowego, który wpływa na prawidłowy rozwój płodu. 

 

Informacje główne

Produkt dostępny

BIO PLANET S.A.

Zobacz produkty marki BIO PLANET >

Wartości odżywcze

 

Wartości odżywcze na 100 g produktu
Wartość energetyczna 1241 kJ / 296 kcal
Tłuszcz 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
- w tym cukry 2,0 g
Białko 26 g
Sól 0,02 g

Składniki i alergeny

Skład:

Opakowanie

Waga brutto: 410 g
Waga netto: 400 g

Ostrzeżenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.