Doskonała, organiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Po ugotowaniu nie rozkleja się, ale zachowuje sypkość. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. Ze wszystkich rodzajów soczewicy to właśnie zielona ma najniższy indeks glikemiczny(IG=25). Dlatego produkt ten może swobodnie zostać włączony do diety cukrzyków. Soczewica powinna na stałe zagościć w diecie kobiet w wieku rozrodczym, a to za sprawą kwasu foliowego, który wpływa na prawidłowy rozwój płodu.
12.79 zł / 1 szt.
31,98 zł/kg
Doskonała, organiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Po ugotowaniu nie rozkleja się, ale zachowuje sypkość. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. Ze wszystkich rodzajów soczewicy to właśnie zielona ma najniższy indeks glikemiczny(IG=25). Dlatego produkt ten może swobodnie zostać włączony do diety cukrzyków. Soczewica powinna na stałe zagościć w diecie kobiet w wieku rozrodczym, a to za sprawą kwasu foliowego, który wpływa na prawidłowy rozwój płodu.