Fasola jest jedną z najczęściej uprawianych roślin strączkowych. Dzięki wysokiej zawartości białka, często jest jego podstawowym źródłem w dietach wegetariańskich. Zawiera fitoestrogeny, wykorzystywane w medycynie i kosmetologii, które łagodzą objawy menopauzy, poprawiają stan zdrowia i przedłużają młodość. Fasola zawiera witaminy z grupy B oraz A i E, a także potas i kwas foliowy. Nasiona fasoli to też doskonałe źródło błonnika, przyczyniającego się do usprawnienia funkcjonowania układu pokarmowego. W kuchni fasola znajdzie wiele zastosowań jako składnik zup, gulaszów, farszów, pasztetu i ciast.
6.99 zł / 1 szt.
17,48 zł/kg
Fasola jest jedną z najczęściej uprawianych roślin strączkowych. Dzięki wysokiej zawartości białka, często jest jego podstawowym źródłem w dietach wegetariańskich. Zawiera fitoestrogeny, wykorzystywane w medycynie i kosmetologii, które łagodzą objawy menopauzy, poprawiają stan zdrowia i przedłużają młodość. Fasola zawiera witaminy z grupy B oraz A i E, a także potas i kwas foliowy. Nasiona fasoli to też doskonałe źródło błonnika, przyczyniającego się do usprawnienia funkcjonowania układu pokarmowego. W kuchni fasola znajdzie wiele zastosowań jako składnik zup, gulaszów, farszów, pasztetu i ciast.